Roladki z kurczaka świetnie sprawdzą się na większe okazje, jak również na codzienny obiad. Gotowane na parze są bardzo soczyste, a dzięki temu, że nie zawierają panierki, są zdrowe, wartościowe i niskokaloryczne.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka;
- ok. 150 gram suszonych pomidorów;
- 2-3 ząbki czosnku;
- przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie.
Przygotowanie:
- Pierś pokroić w kawałki, każdy kawałek rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą, a następnie posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
- Pomidory osączyć z zalewy i ułożyć na mięsie (około 3 pomidory na każdej porcji).
- Na pomidory położyć drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Mięso skręcić ciasno w rulon, owinąć w folię aluminiową i umieścić w naczyniu do gotowania na parze (gotować ok. 20 minut).
Roladki serwować z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z marchewkami gotowanymi na parze, brązowym ryżem oraz sosem z jogurtem naturalnym i ziołami.
Smacznego ;)
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz