4 lutego 2015

Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami gotowane na parze



Roladki z kurczaka świetnie sprawdzą się na większe okazje, jak również na codzienny obiad. Gotowane na parze są bardzo soczyste, a dzięki temu, że nie zawierają panierki, są zdrowe, wartościowe i niskokaloryczne.




 Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka;
  • ok. 150 gram suszonych pomidorów;
  • 2-3 ząbki czosnku;
  • przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie.

Przygotowanie:
  1. Pierś pokroić w kawałki, każdy kawałek rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą, a następnie posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 
  2. Pomidory osączyć z zalewy i ułożyć na mięsie (około 3 pomidory na każdej porcji).
  3. Na pomidory położyć drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Mięso skręcić ciasno w rulon, owinąć w folię aluminiową i umieścić w naczyniu do gotowania na parze (gotować ok. 20 minut).
Roladki serwować z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z marchewkami gotowanymi na parze, brązowym ryżem oraz sosem z jogurtem naturalnym i ziołami.
Smacznego ;)

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz