26 stycznia 2015

Domowy kisiel wiśniowy



Domowy kisiel jest w 100 % naturalny, nie zawiera żadnych konserwantów, barwników czy ulepszaczy smaku. Jest on zdecydowanie smaczniejszy i zdrowszy od tego z proszku.






Składniki:
  • 100 ml soku owocowego (ja dodałam wiśniowy);
  • 0,5 litra wody;
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (jeśli wolisz gęstszy można dodać więcej);
  • Owoce (ja dodałam wiśnie ze słoika);
  • Dosłodzić do smaku cukrem nierafinowanym.
Przygotowanie:
  1. Z 0,5 litra wody odlać niewielką ilość do kubka.
  2. Resztę wymieszać w garnku z sokiem i cukrem, a następnie zagotować.
  3. Do gotującego się soku wlać mąkę ziemniaczaną wymieszaną w niewielkiej ilości wody.
  4. Gotować przez chwilę, cały czas mieszając.
  5. Do naczyń wyłożyć owoce, a następnie zalać przygotowanym kisielem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz